Asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor

Betyg (1-5):
4.08 (25 betyg)

En lättlagad och god fisksoppa med smak av kokos och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 msk matolja
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • 0.5 dl röda linser
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 600 g vit fisk t ex sej-, torsk- eller hokifilé i kuber
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Stek ingefära och curry i matolja på medelvärme cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft. Låt koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda ner tomathalvorna i såsen tillsammans med sockerärtorna och fisken. Låt puttra tills fisken är klar, cirka 5 minuter. Servera med ris.

Tips

Köp fisk i säsong, det är både billigare och bättre för miljön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andrea

2017-01-28

Ingen favorit hemma hos oss. För lite skillnad i konsistens mellan ingredienserna och inte tillräckligt kryddstarkt.

Inger

2015-03-18

En ny favoriträtt! Grymt god! Fast kom ihåg att lägga linserna i blöt några h, annars blir koktiden mycket längre än angivet ovan.

Hannah

2014-11-30

Supergott! Denna åkte in i receptbok på en gång. Aningen för stark för barn men perfekt för oss vuxna.

Ulrika

2014-01-26

Det här föll inte oss i smaken. För starkt, för många olika smaker som tävlade med varandra. Ingefära, curry OCH sweet chilisås blir för mycket på en gång och tar ut varandra. Kanske med kyckling eller quorn som ingrediens men inte med fisk.

Anna-Karin

2013-10-02

Jättegod och enkel gryta. Bra smaker, känns ganska exklusiv. Jag la till även salladslök och det passade mycket bra. Använde fryst fisk.

Anna

2012-11-30

Supergod!! Och enkel att göra dessutom! Jag har lagat den flera gånger redan.

Tina

2012-09-30

Verkligen supergod, har redan gjort den två gånger på en vecka

Bitte

2012-09-25

Underbart god! Bästa fiskgrytan på länge!

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 msk matolja
  • 400 ml kokosmjölk, 1 burk
  • 0.5 dl röda linser
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 lime, pressad saft
  • 600 g vit fisk t ex sej-, torsk- eller hokifilé i kuber
  • 150 g halverade körsbärstomater
  • 100 g sockerärtor
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl ris

Asiatisk fiskpanna med tomater och sockerärtor

Betyg (1-5):
4.08 (25 betyg)

En lättlagad och god fisksoppa med smak av kokos och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek ingefära och curry i matolja på medelvärme cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk, röda linser, sweet chili-sås och limesaft. Låt koka ihop cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
  3. Blanda ner tomathalvorna i såsen tillsammans med sockerärtorna och fisken. Låt puttra tills fisken är klar, cirka 5 minuter. Servera med ris.

Tips

Köp fisk i säsong, det är både billigare och bättre för miljön.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andrea

2017-01-28

Ingen favorit hemma hos oss. För lite skillnad i konsistens mellan ingredienserna och inte tillräckligt kryddstarkt.

Inger

2015-03-18

En ny favoriträtt! Grymt god! Fast kom ihåg att lägga linserna i blöt några h, annars blir koktiden mycket längre än angivet ovan.

Hannah

2014-11-30

Supergott! Denna åkte in i receptbok på en gång. Aningen för stark för barn men perfekt för oss vuxna.

Ulrika

2014-01-26

Det här föll inte oss i smaken. För starkt, för många olika smaker som tävlade med varandra. Ingefära, curry OCH sweet chilisås blir för mycket på en gång och tar ut varandra. Kanske med kyckling eller quorn som ingrediens men inte med fisk.

Anna-Karin

2013-10-02

Jättegod och enkel gryta. Bra smaker, känns ganska exklusiv. Jag la till även salladslök och det passade mycket bra. Använde fryst fisk.

Anna

2012-11-30

Supergod!! Och enkel att göra dessutom! Jag har lagat den flera gånger redan.

Tina

2012-09-30

Verkligen supergod, har redan gjort den två gånger på en vecka

Bitte

2012-09-25

Underbart god! Bästa fiskgrytan på länge!

Liknande recept

Laxsida med couscoussallad

(10)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies