Ärtpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ärtpesto med parmesan, knapriga solrosfrön, olivolja och citron. Enkelt billigt och så gott! Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • Ärtpesto
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till peston till en slät kräm (spara några av basilikabladen till garnering).
  2. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med peppar. Servera pastan till peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 320 g spagetti
  • Ärtpesto
  • 2 dl frysta gröna ärtor, tinade
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar

Ärtpesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ärtpesto med parmesan, knapriga solrosfrön, olivolja och citron. Enkelt billigt och så gott! Recept ur kokboken: Klimatmaten av Ann-Cathrine johnsson och Lena Djuphammar.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Mixa ihop alla ingredienser till peston till en slät kräm (spara några av basilikabladen till garnering).
  2. Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med peppar. Servera pastan till peston.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Garam masala

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(28)