Äpplen i smördegspaket
  • Tid 45 min
  • Ugn 200º

Äpplen i smördegspaket

3.2 (10 betyg)

Lätta att göra och mycket goda. Ibland hoppar vi över nötterna och tar dubbla mängden kokos i stället. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 stycken
  • 400 g fryst smördeg
  • 3 svenska äpplen
  • 4 msk smör
  • 3 msk råsocker eller vanligt socker
  • 1 tsk kanel
  • 60 g valnötter, grovt hackade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 0.5 dl russin
  • 1 ägg, till pensling
  • florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala ev äpplena och skär i centimetertjocka klyftor. Hetta upp en stekpanna. Lägg i smöret och stek frukten på medelvärme 3–4 min. Strö över socker och kanel.

  2. 2

    Vänd ner valnötter, vaniljsocker, kokosflingor och ev russin. Låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna något. Dela plattorna på mitten och kavla lätt så de blir något större.

  3. 3

    Fördela äpplena i mitten på varje degbit. Pensla kanterna med lätt vispat ägg. Vik ihop till trekantiga paket och tryck längs kanterna med en gaffel.

  4. 4

    Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna något. Pudra över florsocker vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Monica

    Jätte goda rekommenderas verkligen.