Äppelchutney

Äppelchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En äppelchutney med smak av kanel och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 2 dl russin
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad, urkärnad röd chili
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk hela bruna senapsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Rör om från botten några gånger under kokningen. Häll upp chutneyn på heta, väl rengjorda burkar. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna.
  2. Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader.

Servering

Servera till fläskkött, vilt och stekt fisk.

Tips

Här hemma ar vi många goda syrliga äpplen. Till den här härliga såsen passar sorterna Kim eller Ingrid Marie väldigt bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Melonslush

Betyg
Betyg
(3)
Äppelchutney
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg skalade och grovhackade syrliga äpplen
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl strösocker
  • 0.5 dl honung
  • 2 dl russin
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad, urkärnad röd chili
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk hela bruna senapsfrön
  • 1 tsk salt

Äppelchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

En äppelchutney med smak av kanel och ingefära.

Tillagningstid: 1 timme
1 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 1 timma. Rör om från botten några gånger under kokningen. Häll upp chutneyn på heta, väl rengjorda burkar. Sätt på locken och låt stå 3 veckor för att mogna.
  2. Förvara dem svalt och mörkt så håller den sig flera månader.

Servering

Servera till fläskkött, vilt och stekt fisk.

Tips

Här hemma ar vi många goda syrliga äpplen. Till den här härliga såsen passar sorterna Kim eller Ingrid Marie väldigt bra!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Melonslush

Betyg
Betyg
(3)