För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppel- och päronmuffins

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mumsiga muffins bakade på höstens skörd av både äpplen och päron. Dessutom kryddade med kardemumma!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 litet päron
  • 1 litet äpple
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Gör så här

  1. Vispa smör och muscovadosocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten.
  2. Kärna ur och tärna äpple och päron. Blanda tärningarna med muscovadosocker och kardemumma och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i 12 stadiga muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 13 min tills de har fått fin färg. Prova med en sticka att de inte är kladdiga.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Snabba marängbakelser

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Citronmarmelad

(15)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 3 ägg
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 litet päron
  • 1 litet äpple
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

Äppel- och päronmuffins

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mumsiga muffins bakade på höstens skörd av både äpplen och päron. Dessutom kryddade med kardemumma!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smör och muscovadosocker poröst med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda mandelmjöl, vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner i smeten.
  2. Kärna ur och tärna äpple och päron. Blanda tärningarna med muscovadosocker och kardemumma och vänd försiktigt ner i smeten. Fördela smeten i 12 stadiga muffinsformar, gärna i en muffinsplåt.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 13 min tills de har fått fin färg. Prova med en sticka att de inte är kladdiga.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semifreddo med fikon eller nougat

(0)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(20)

Snabba marängbakelser

(2)

Äppelsockerkaka

(36)

Citronmarmelad

(15)

Hallon- och apelsinsemifreddo

(28)

Vit chokladtryffel

(39)

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

(12)