För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äppel- och kanelmartini

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Syrlig och god äppeldrink med kanelsockerlag.

Tillagningstid: 20 min
1 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 tsk kanel sockerlag
  • 3 cl kyld Calvados
  • 1.5 dl kyld äppelmust / äppeljuice
  • Kanelsockerlag
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Lägg martiniglasen i frysen. Blanda kanelsockerlag och calvados i en cocktailshaker eller liten kanna. Tillsätt kyld äppelmust och blanda väl. Häll det i ett kylt martiniglas. Garnera med äppelskiva eller kanelstång.

Kanelsockerlag

  1. Blanda strösocker, vatten och kanel i en liten kastrull och låt det sjuda 4–5 min tills det blir lite simmigt. Häll upp i en liten kanna och låt svalna. Rör då och då.

Tips

Doppa glasets kant i lite vit sirap och sedan i en blandning av kanel och socker för frostig kant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarinerad matjes

(0)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(26)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Ananassalsa

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 tsk kanel sockerlag
  • 3 cl kyld Calvados
  • 1.5 dl kyld äppelmust / äppeljuice
  • Kanelsockerlag
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk malen kanel

Äppel- och kanelmartini

Betyg (1-5):
1 (1 betyg)

Syrlig och god äppeldrink med kanelsockerlag.

Tillagningstid: 20 min
1 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg martiniglasen i frysen. Blanda kanelsockerlag och calvados i en cocktailshaker eller liten kanna. Tillsätt kyld äppelmust och blanda väl. Häll det i ett kylt martiniglas. Garnera med äppelskiva eller kanelstång.

Kanelsockerlag

  1. Blanda strösocker, vatten och kanel i en liten kastrull och låt det sjuda 4–5 min tills det blir lite simmigt. Häll upp i en liten kanna och låt svalna. Rör då och då.

Tips

Doppa glasets kant i lite vit sirap och sedan i en blandning av kanel och socker för frostig kant.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Citronmarinerad matjes

(0)

Apelsinrutor med kokos och tranbär

(10)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(14)

Fläskkarré med ingefärsrubbing

(26)

Salsa med lingon och äpple

(2)

Ananassalsa

(1)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(9)