Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing
  • Tid 10 min

Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing

0 (0 betyg)

Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.

  • Tillagningstid 10 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 4 apelsiner
  • 1 liten rödlök
Dressing
  • 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
  • 2 krm salt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk blå vallmofrö
Till garnering
  • 1 plockade blad från rosmarinkvist
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.

  2. 2

    Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.

  3. 3

    Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar