
Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing
Betyg (1-5):
Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
- 4 apelsiner
- 1 liten rödlök
- Dressing
- 1 liten citron, finrivet skal och pressad saft
- 2 msk flytande honung
- 1 dl rapsolja
- 2 msk blå vallmofrö
- 2 krm salt
- Till garnering
- 1 plockade blad från rosmarinkvist
Gör så här
- Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
- Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
- Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.
Apelsinsallad med vallmo- och honungsdressing
Betyg (1-5):
Härlig citrussallad som passar alla årstider och de flesta måltider.
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Gör så här
- Blanda citronskal, citronsaft, salt och honung. Vispa i oljan och tillsätt vallmofröna.
- Skala apelsinerna med en vass kniv, så att inget av det vita finns kvar. Skär apelsinerna i skivor och lägg dem på ett fat.
- Skala och skär rödlöken i tunna ringar, gärna med mandolin. Toppa apelsinerna med lökringarna, ringla över dressingen och garnera med rosmarinblad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Johanna
2019-12-24
Supergott på julbordet!