Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Glasyr:
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl tinade tranbär

Gör så här

  1. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
  3. Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Szilvia

2012-01-21

Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.

Ingrid Holmqvist

2011-12-28

Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ginger beer symfoni

(18)

Päronmuffins

(2)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Bubbligt iste med citron och mynta

(5)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 250 g riven mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Glasyr:
  • 70 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl tinade tranbär

Apelsinrutor med kokos och tranbär

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Saftiga munsbitar som smakar apelsin och citron, dessutom med julig garnering!

Tillagningstid: 40 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
18 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa smöret med elvisp så att det blir riktigt mjukt. Vispa ner övriga ingredienser och fördela smeten i en bakpappersklädd ugnsform, 26x16 cm.
  2. Grädda mitt i ugnen 30–35 minuter. Låt kakan svalna helt.
  3. Vispa smör, florsocker och crème fraiche till en krämig glasyr. Bred över kakan. Strö över kokosflingor och tranbär. Skär i små rutor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Szilvia

2012-01-21

Min kaka blev ca. 5 cm hög i en 24 cm:s tårta form. Jag vispade ganska länge med assistent. Supergod kaka med fräsch smak, nästa gång tar jag dock lite mindre socker.

Ingrid Holmqvist

2011-12-28

Jag gjorde dessa bitar idag. De blev goda men så platta. På bilden har de jäst upp men det gjorde inte denna smet. Skall det vara bakpulver i den? Om inte vad har jag gjort för fel?

Liknande recept

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ginger beer symfoni

(18)

Päronmuffins

(2)

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

(0)

Bubbligt iste med citron och mynta

(5)

Kardemumma- och citronkakor med lemon curd- grädde och bär

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies