Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin

Apelsin- och kanelbräserad fänkål
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin