Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin

Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)
Apelsin- och kanelbräserad fänkål
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2.5 kg fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 kanelstänger
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 apelsiner, rivet skal och pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt

Apelsin- och kanelbräserad fänkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en redig kålsallad för många personer att ha på buffén.

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort roten och stjälkarna på fänkålen och skär i tunna skivor, salta och låt stå i 10 minuter.
  2. Fräs fänkålen i olivolja med kanelstängerna 2-3 minuter. Tillsätt svartpeppar.
  3. Tillsätt saften från apelsinerna och koka tills saften försvunnit.
  4. Häll i det rivna apelsinskalet och tillsätt eventuellt lite extra flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva Catharina

2020-01-29

Supergott. Gjorde mindre sats med ett fänkålsstånd, en halv kanelstång och en apelsin

Liknande recept

Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Äppel- och basilikacaipirinha

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ananassalsa

Betyg
Betyg
(2)