Ansjovisrulle

Ansjovisrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelettsnurror med ansjovis - perfekta på buffén till påsk, midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
  • 25 g smör till plåten
  • 3 äggvitor
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggulor
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 2 skivade gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra ett bakplåtspapper ordentligt och lägg det i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-24

Hej Pia, det går bra att förbereda dagen innnan, men vänta med att gratinerad den tills precis före servering. Glad midsommar!

Pia

2021-06-22

Hej. Kan man göra den dagen innan och värma samma dag som man ska äta den?

Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak

Ansjovisrulle
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 25 g smör till plåten
  • 3 äggvitor
  • 50 g smör
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 äggulor
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk salt
  • Fyllning:
  • 25 g smör
  • 2 skivade gula lökar
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd

Ansjovisrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelettsnurror med ansjovis - perfekta på buffén till påsk, midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra ett bakplåtspapper ordentligt och lägg det i en långpanna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Smält smöret i en kastrull, häll ner grädde och mjölk och ta av från värmen. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningen över mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör till en jämn smet. Salta, peppra och häll i spadet från ansjovisen. Vänd ner äggvitorna och häll smeten i långpannan. Grädda i ugn i 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper över omeletten och vänd på alltihop. Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna och stek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis, persilja och 2 deciliter riven ost över omeletten. Rulla ihop från långsidan och strö resten av osten över rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnen precis innan servering tills osten smält och rullen är varm.

Tips

pensla pappret med kallt vatten, så går det lätt att dra av.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-24

Hej Pia, det går bra att förbereda dagen innnan, men vänta med att gratinerad den tills precis före servering. Glad midsommar!

Pia

2021-06-22

Hej. Kan man göra den dagen innan och värma samma dag som man ska äta den?

Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak