Ansjovisrulle

Ansjovisrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelettsnurror med ansjovis - perfekta på buffén till påsk, midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 25 g smör till plåten
  • 0.5 tsk salt
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 3 äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 3 äggvitor
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd
  • Fyllning:
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 2 skivade gula lökar
  • 25 g smör

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapperordentligt och lägg det i en långpanna.
    Vispa äggvitorna till hårt skum.
    Smält smöret i en kastrull, hällner grädde och mjölk och ta avfrån värmen. Blanda mjöl ochbakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningenöver mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör tillen jämn smet. Salta, peppra ochhäll i spadet från ansjovisen.Vänd ner äggvitorna och hällsmeten i långpannan. Grädda i ugni 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper överomeletten och vänd på alltihop.Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna ochstek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis,persilja och 2 deciliter rivenost över omeletten. Rulla ihop frånlångsidan och strö resten av ostenöver rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnenprecis innan servering tills ostensmält och rullen är varm.

Tips

penslapappret medkallt vatten, så gårdet lätt attdra av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Pia, det går bra att förbereda dagen innnan, men vänta med att gratinerad den tills precis före servering. Glad midsommar!

Pia

2021-06-22

Hej. Kan man göra den dagen innan och värma samma dag som man ska äta den?

Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak

Liknande recept

Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)
Ansjovisrulle
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 25 g smör till plåten
  • 0.5 tsk salt
  • spad från 1 burk ansjovis
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 3 äggulor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 3 äggvitor
  • Till servering:
  • rädisa
  • gräslök
  • knäckebröd
  • Fyllning:
  • 3 dl + 1 dl riven ost
  • 1 hackad gräslök (spara ev till garnering)
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 125 g hackade ansjovisfiléer, 1 burk
  • 2 skivade gula lökar
  • 25 g smör

Ansjovisrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Omelettsnurror med ansjovis - perfekta på buffén till påsk, midsommar eller kräftskivan!

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smöra ett bakplåtspapperordentligt och lägg det i en långpanna.
    Vispa äggvitorna till hårt skum.
    Smält smöret i en kastrull, hällner grädde och mjölk och ta avfrån värmen. Blanda mjöl ochbakpulver i en bunke. Slå mjölkblandningenöver mjölet.
  2. Tillsätt äggulorna och rör tillen jämn smet. Salta, peppra ochhäll i spadet från ansjovisen.Vänd ner äggvitorna och hällsmeten i långpannan. Grädda i ugni 20 minuter.
  3. Lägg ett bakplåtspapper överomeletten och vänd på alltihop.Dra av det övre pappret.
  4. Värm smör i en stekpanna ochstek löken mjuk. Fördela lök, ansjovis,persilja och 2 deciliter rivenost över omeletten. Rulla ihop frånlångsidan och strö resten av ostenöver rullen.
  5. Ställ in ansjovisrullen i ugnenprecis innan servering tills ostensmält och rullen är varm.

Tips

penslapappret medkallt vatten, så gårdet lätt attdra av.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Pia, det går bra att förbereda dagen innnan, men vänta med att gratinerad den tills precis före servering. Glad midsommar!

Pia

2021-06-22

Hej. Kan man göra den dagen innan och värma samma dag som man ska äta den?

Irén Johansson

2014-04-16

Håller fullständigt med. Har själv gjort den i stället för janssons frestelse till jul.

Sabine

2012-06-23

Kanonbra recept! Många lovord av gästerna.

Christine Lindmark

2012-06-22

Gjorde detta på midsommarafton och bjöd mina gäster alla var mer än nöjda så nu måste jag skriva ut och ge alla receptet för det var verkligen mersmak

Liknande recept

Spara recept

Enkel Janssons frestelse

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Enkla gravlaxbakelser

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Marinerad lax med ponzu

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Parmesansnäckor med räkor och lax

Betyg
Betyg
(30)