
Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra
Betyg (1-5):
Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g sejfilé, i portionsbitar
- Gubbröra
- 4 ägg
- 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
- 1 dl majonnäs
- 0.5 liten rödlök, finhackad
- 2 msk kapris, grovt hackad
- 2 msk gräslök, fint skuren
- Till servering
- 800 g potatis, skalad eller skrubbad
- 100 g smör
- 0.5 dl små kapris
- 0.5 citron, i klyftor
- dill, till garnering
Gör så här
- Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.
Gubbröra:
- Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
- Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
- Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.
Liknande recept
Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra
Betyg (1-5):
Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder
Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.
Gubbröra:
- Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
- Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
- Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
- Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-03-01
Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Coop
2019-03-01
Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/