För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sejfilé, i portionsbitar
  • Gubbröra
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris, grovt hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Till servering
  • 800 g potatis, skalad eller skrubbad
  • 100 g smör
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.

Gubbröra:

  1. Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
  3. Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
  4. Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(61)

Laxpudding med gravad lax

(52)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(34)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g sejfilé, i portionsbitar
  • Gubbröra
  • 4 ägg
  • 125 g ansjovis (spadet att marinera fisken i)
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 liten rödlök, finhackad
  • 2 msk kapris, grovt hackad
  • 2 msk gräslök, fint skuren
  • Till servering
  • 800 g potatis, skalad eller skrubbad
  • 100 g smör
  • 0.5 dl små kapris
  • 0.5 citron, i klyftor
  • dill, till garnering

Ansjovismarinerad sej med brynt smör och gubbröra

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Sältan i ansjovisen och nötigheten hos det brynta smöret är en smakmässig fullträff. Recept av Nils Molinder

Tillagningstid: 40 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg fiskbitarna i en plastpåse och häll över ansjovisspadet, låt stå i kylskåpet minst 8 timmar. Koka potatisen i saltat vatten.

Gubbröra:

  1. Koka äggen så de har en krämig mitt, ca 5 min. Skölj i kallt vatten och skala direkt. Hacka äggen och rör ihop med finhackad ansjovis. Tillsätt resten av ingredienserna till röran.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Lägg i fiskbitarna när vattnet kokar och sänk värmen. Låt sjuda 7–8 min.
  3. Bryn smör i en het panna (gärna gjutjärn), vispa under tiden och häll upp i en skål när det doftar nötigt och börjat skumma. Häll i kaprisen.
  4. Häll det brynta kaprissmöret över fisken vid servering. Servera med gubbröran, kokt potatis och en citronklyfta. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-01

Hej! Tyvärr har ingredienserna trillat bort pga ett tekniskt fel. Vi jobbar på att få dem på plats så fort som möjligt, men tills vidare hittar ni hela receptet här: https://www.coop.se/recept/Mer-Smak/Alla-nummer/mer-smak-2-2019/

Liknande recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Halstrad fjällröding med löjromspotatis

(13)

Ugnsbakad purjo och lax med jungfrudressing

(3)

Ugnsstekt lax med grön och skön potatissallad

(61)

Laxpudding med gravad lax

(52)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(34)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(14)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(41)