Ananas med lakritskolasås och glass

Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon

Liknande recept

Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Yoghurtpannacotta

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)
Ananas med lakritskolasås och glass
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon

Liknande recept

Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Yoghurt med mango och granola

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rabarberkompott med crunch

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(142)
Spara recept

Yoghurtpannacotta

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(24)