Ananas med lakritskolasås och glass

Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon

Ananas med lakritskolasås och glass
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Laktritskolasås:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl krossad turkisk peppar
  • Servering:
  • 1 färsk ananas
  • vaniljglass

Ananas med lakritskolasås och glass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Lakritskolasås och ananas är en oslagbar kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret. Ta kastrullen från värmen och blanda i de krossade karamellerna, rör hela tiden. Värm eventuellt såsen igen om karamellerna inte smält ordentligt.
  2. Skala ananasen, skär bort roten och skär fruktköttet i tärningar. Fördela ananas och vaniljglass i fyra skålar. Värm såsen och ringla den över frukten och glassen. Toppa eventuellt med lite krossad turkisk peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helén Stenman

2015-11-18

Den är jättegod. Har ripplat den i glass och ska pröva att smaka upp maränger också:)

Britt

2013-01-01

Den här desserten var något av det godaste jag ätit. Rekommenderas!

björn z zarelius

2012-01-18

mumms det låter underbart det köper jag i morgon