Alkoholfri snaps med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En supergod och stark ingefärssnaps som passar perfekt som ett alkoholfritt allternativ till snapsen på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn i kylen
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk ingefära, finriven
  • 3 citroner, finrivet skal och saft
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 5 dl vatten
  • 20 kryddnejlikor
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Koka upp ingefära, citronskal (endast det gula), citronsaft, apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, vatten och nejlikor. Ta från värmen och rör ner honungen.
  2. Ta från värmen och rör ner honungen. Låt stå och dra ett dygn i kylen. Sila drycken och häll upp på flaska. Servera iskall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Karin, Det ska vara skalad ingefära. Lycka till! :)

Karin

2019-12-19

Ingefära med eller utan skal?

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 400 g färsk ingefära, finriven
  • 3 citroner, finrivet skal och saft
  • 1 apelsin, finrivet skal och saft
  • 5 dl vatten
  • 20 kryddnejlikor
  • 2 msk honung

Alkoholfri snaps med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En supergod och stark ingefärssnaps som passar perfekt som ett alkoholfritt allternativ till snapsen på julbordet. Recept av Lotta Lundgren

Tillagningstid: 10 min + 1 dygn i kylen
7 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ingefära, citronskal (endast det gula), citronsaft, apelsinskal (endast det orange), apelsinsaft, vatten och nejlikor. Ta från värmen och rör ner honungen.
  2. Ta från värmen och rör ner honungen. Låt stå och dra ett dygn i kylen. Sila drycken och häll upp på flaska. Servera iskall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-20

Hej Karin, Det ska vara skalad ingefära. Lycka till! :)

Karin

2019-12-19

Ingefära med eller utan skal?

Liknande recept

Spara recept

Stekt brysselkål med rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Fiskpaté med saffran och romsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Färskostbollar med nötter och torkad frukt - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Fluffiga klenäter

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Dadlar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffransknutar med mandelmassa

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Mandelmusslor

Betyg
Betyg
(10)