Ajvar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kryddig röra gjord på ugnsrostad paprika, aubergine och chili. Utmärkt som tillbehör till kött och kyckling!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 röda paprikor
  • 1 medelstor aubergine
  • 1 eller 2 röda chili
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela paprikor och aubergine.
  2. Lägg på en plåt med snittytorna nedåt. Rosta mitt i ugnen 1–2 tim, tills paprikan är svartfläckig. Rosta chilin med grönsakerna de sista 30 min. Låt svalna något.
  3. Dra skalet från paprikorna och ev chilin. Gröp ur auberginen och mixa med paprika, chili och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll upp i väl rengjord glasburk så håller den i kyl ca 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 röda paprikor
  • 1 medelstor aubergine
  • 1 eller 2 röda chili
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Ajvar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kryddig röra gjord på ugnsrostad paprika, aubergine och chili. Utmärkt som tillbehör till kött och kyckling!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela paprikor och aubergine.
  2. Lägg på en plåt med snittytorna nedåt. Rosta mitt i ugnen 1–2 tim, tills paprikan är svartfläckig. Rosta chilin med grönsakerna de sista 30 min. Låt svalna något.
  3. Dra skalet från paprikorna och ev chilin. Gröp ur auberginen och mixa med paprika, chili och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll upp i väl rengjord glasburk så håller den i kyl ca 2 veckor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quesadillas med avokadoröra

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Caprese på Mastios vis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)