Ajvar

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kryddig röra gjord på ugnsrostad paprika, aubergine och chili. Utmärkt som tillbehör till kött och kyckling!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 3 röda paprikor
  • 1 medelstor aubergine
  • 1 eller 2 röda chili
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela paprikor och aubergine.
  2. Lägg på en plåt med snittytorna nedåt. Rosta mitt i ugnen 1–2 tim, tills paprikan är svartfläckig. Rosta chilin med grönsakerna de sista 30 min. Låt svalna något.
  3. Dra skalet från paprikorna och ev chilin. Gröp ur auberginen och mixa med paprika, chili och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll upp i väl rengjord glasburk så håller den i kyl ca 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Bowl med sashimilax

(4)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Het grön Lassi

(0)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 röda paprikor
  • 1 medelstor aubergine
  • 1 eller 2 röda chili
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar

Ajvar

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Kryddig röra gjord på ugnsrostad paprika, aubergine och chili. Utmärkt som tillbehör till kött och kyckling!

Tillagningstid: 2 tim
Ugnstemperatur:175º
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Dela paprikor och aubergine.
  2. Lägg på en plåt med snittytorna nedåt. Rosta mitt i ugnen 1–2 tim, tills paprikan är svartfläckig. Rosta chilin med grönsakerna de sista 30 min. Låt svalna något.
  3. Dra skalet från paprikorna och ev chilin. Gröp ur auberginen och mixa med paprika, chili och olivolja till en slät kräm. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Häll upp i väl rengjord glasburk så håller den i kyl ca 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Grillad blomkål med jordnötssås

(2)

Crostini med mozzarella och grillad paprika

(0)

Aubergine med saffransyoghurt

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan

(25)

Bowl med sashimilax

(4)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Het grön Lassi

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies