Aioli - grundrecept

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.

Aioli - grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 äggulor
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 3 dl mild olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • salt

Aioli - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(55)

Klassisk aioli från grunden är enkelt att göra själv och passar till både kött och skaldjur. Blanda äggulor med vinäger, salt och peppar, och tillsätt olja under kraftig vispning. Avsluta med att blanda i pressad vitlök och cayennepeppar. Voilà!

4 dl

Gör så här

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har ungefär samma temperatur. Så ta ut äggen ur kylen i god tid innan du börjar vispa. Använd helst stålvisp och en rundbottnad skål som står stadigt.
  2. Blanda först äggulorna med vinäger, salt och peppar. Tillsätt sedan oljan, först droppvis tills blandningen börjar tjockna, sedan i en fin stråle. Vispa under kraftig omrörning. Tillsätt vitlök och kajennpeppar sist och rör om väl. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2020-08-20

Superbra recept på aioli👌🏻

michan

2020-08-16

Vinäger har jag aldrig haft i förr. Det blir att testa nägon gång.