Äggsallad med brynt smör, pinjenötter och löjrom

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Härlig äggsallad med milda smaker som tillsammans bildar en ljuvlig symfoni (brynt smör är en av framgångsfaktorerna!).

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 4 ägg
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 50 g löjrom eller annan rom

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj av i kallt vatten och skala direkt. Ansa och skiva sparrisen i tunna skivor på snedden. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  2. Lägg sparrisen i ett durkslag och häll kokande vatten över så de blir lätt varma. Smält smöret i en kastrull tills det skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och häll i vinägern.
  3. Hacka ägget grovt och vänd varsamt runt med sparris, pinjenötter, gräslök och salt. Skeda upp i små serveringsglas och häll över det brynta varma smöret. Toppa med löjrom och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Nutella semifreddo

(0)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Frasig minipizza

(19)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Havrepannkakor

(31)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 ägg
  • 4 gröna sparrisar
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 msk smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 50 g löjrom eller annan rom

Äggsallad med brynt smör, pinjenötter och löjrom

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Härlig äggsallad med milda smaker som tillsammans bildar en ljuvlig symfoni (brynt smör är en av framgångsfaktorerna!).

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen 5 min för en krämig gula. Skölj av i kallt vatten och skala direkt. Ansa och skiva sparrisen i tunna skivor på snedden. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna.
  2. Lägg sparrisen i ett durkslag och häll kokande vatten över så de blir lätt varma. Smält smöret i en kastrull tills det skummar och doftar nötigt. Ta kastrullen från värmen och häll i vinägern.
  3. Hacka ägget grovt och vänd varsamt runt med sparris, pinjenötter, gräslök och salt. Skeda upp i små serveringsglas och häll över det brynta varma smöret. Toppa med löjrom och garnera med gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad seafood

(24)

Chokladpastej med blueberry curd

(5)

Nutella semifreddo

(0)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Frasig minipizza

(19)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(5)

Morotscupcakes med philadelphiatopping

(13)

Havrepannkakor

(31)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies