För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Äggpasta till tortellini

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Det är alltid godare att göra själv, dessutom blir det vackert och personligt. Imponera gästerna med hemmagjord pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vetemjöl, helst durumvete
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Häll upp mjölet i en hög på ett bakbord. Knäck äggen ner i en skål, gör en grop i mjölet och häll i äggen.
  2. Rör ihop ägg och mjöl med en gaffel. Knåda sedan degen mycket väl tills den är elastisk och lätt släpper arbetsytan utan att gå sönder. Det gäller att lägga tid på knådningen, det gör pastan lättare att hantera. Eventuellt kan du behöva mer mjöl för att få rätt resultat.
  3. Täck degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.
  4. Det går också att blanda ingredienserna i en matberedare och köra degen slät och elastisk cirka 1 minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Sparrissallad med ägg

(4)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(90)

Frasig minipizza

(21)

Caesarsallad med räkor

(27)

Nutella semifreddo

(1)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)
2 st
  • Ingredienser (2)
  • 7 dl vetemjöl, helst durumvete
  • 4 ägg

Äggpasta till tortellini

Betyg (1-5):
2.88 (8 betyg)

Det är alltid godare att göra själv, dessutom blir det vackert och personligt. Imponera gästerna med hemmagjord pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll upp mjölet i en hög på ett bakbord. Knäck äggen ner i en skål, gör en grop i mjölet och häll i äggen.
  2. Rör ihop ägg och mjöl med en gaffel. Knåda sedan degen mycket väl tills den är elastisk och lätt släpper arbetsytan utan att gå sönder. Det gäller att lägga tid på knådningen, det gör pastan lättare att hantera. Eventuellt kan du behöva mer mjöl för att få rätt resultat.
  3. Täck degen och låt den vila i kylskåp minst 30 minuter.
  4. Det går också att blanda ingredienserna i en matberedare och köra degen slät och elastisk cirka 1 minut.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sabayonne med exotisk fruktblandning

(17)

Sparrissallad med ägg

(4)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(90)

Frasig minipizza

(21)

Caesarsallad med räkor

(27)

Nutella semifreddo

(1)

Blåbärskaka med mandelspån

(7)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)