Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Ungsstekt lax med krämig fyllning och limemarinerade gurkskivor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 100 g smulad ädelost
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Salladsbädd:
  • 350 g urkärnad och skivad gurka
  • 2 msk tistelolja eller rapsolja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 300 g blandad sallad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
  • 240 g halverade tomater
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta. Blanda ost och crème fraiche och fyll i snittet. Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
  2. Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas. Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  3. Strö på rosépeppar och servera med nykokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-11-28

Har man i Basilikan i ädeloströran eller var används Basilikan i receptet?

Ida

2014-05-03

Enkel och mycket god laxrätt! Vi äter rätten med ris och gör extra mycket sås, bara för att den är så god. Passar även till helgen d rätten känns lite extra lyxig!

Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 100 g smulad ädelost
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Salladsbädd:
  • 350 g urkärnad och skivad gurka
  • 2 msk tistelolja eller rapsolja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 300 g blandad sallad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
  • 240 g halverade tomater
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(63)

Ungsstekt lax med krämig fyllning och limemarinerade gurkskivor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta. Blanda ost och crème fraiche och fyll i snittet. Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
  2. Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas. Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  3. Strö på rosépeppar och servera med nykokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-11-28

Har man i Basilikan i ädeloströran eller var används Basilikan i receptet?

Ida

2014-05-03

Enkel och mycket god laxrätt! Vi äter rätten med ris och gör extra mycket sås, bara för att den är så god. Passar även till helgen d rätten känns lite extra lyxig!

Liknande recept

Spara recept

Spenatfyllda spättafiléer

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Panerad torsk med broccolipuré och picklad lök

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

Betyg
Betyg
(6)