För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg (1-5):
3.38 (16 betyg)

Ungsstekt lax med krämig fyllning och limemarinerade gurkskivor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 100 g smulad ädelost
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Salladsbädd:
  • 350 g urkärnad och skivad gurka
  • 2 msk tistelolja eller rapsolja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 300 g blandad sallad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
  • 240 g halverade tomater
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Gör så här

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta. Blanda ost och crème fraiche och fyll i snittet. Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
  2. Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas. Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  3. Strö på rosépeppar och servera med nykokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-11-28

Har man i Basilikan i ädeloströran eller var används Basilikan i receptet?

Ida

2014-05-03

Enkel och mycket god laxrätt! Vi äter rätten med ris och gör extra mycket sås, bara för att den är så god. Passar även till helgen d rätten känns lite extra lyxig!

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(96)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 100 g smulad ädelost
  • 5 msk lätt crème fraiche
  • 1 tsk smulad rosépeppar
  • 2 msk finhackad basilika
  • 0.5 tsk salt
  • Salladsbädd:
  • 350 g urkärnad och skivad gurka
  • 2 msk tistelolja eller rapsolja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 300 g blandad sallad, t ex rucola, ekblad, roman eller babyspenat
  • 240 g halverade tomater
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg (1-5):
3.38 (16 betyg)

Ungsstekt lax med krämig fyllning och limemarinerade gurkskivor.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär ett ganska djupt snitt på ovansidan av varje laxbit. Salta. Blanda ost och crème fraiche och fyll i snittet. Lägg laxen i en ugnsform och baka i mitten av ugnen tills den precis är genomstekt och osten fått färg, 15-20 minuter.
  2. Blanda gurkskivorna med olja, lime och salt och låt marinera medan fisken bakas. Lägg ut sallad och tomater på ett fat, lägg på gurkan och sist den varma laxen.
  3. Strö på rosépeppar och servera med nykokt potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monica

2018-11-28

Har man i Basilikan i ädeloströran eller var används Basilikan i receptet?

Ida

2014-05-03

Enkel och mycket god laxrätt! Vi äter rätten med ris och gör extra mycket sås, bara för att den är så god. Passar även till helgen d rätten känns lite extra lyxig!

Liknande recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Citrusinkokt lax med fänkål och paprika

(6)

Laxsida med couscoussallad

(15)

Laxpasta med spenat i ugn

(31)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

(20)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Lax- och spenatpaj

(96)