Chilikyckling med bakad sötpotatis
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Chilikyckling med bakad sötpotatis

4.28 (25 betyg)

Marinerade kycklingklubber i ugn med majs och sötpotatis. Recept av Lotta Lundgren

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor (frysta, tinade)
  • 4 sötpotatisar
Glaze
  • 0.5 dl vatten
  • 4 msk flytande honung
  • 2 msk ketchup
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
Sweet corn fry
  • 250 g frysta majskorn, tinad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk salt
Till servering
  • 4 msk crème fraiche
  • 4 tsk rostad lök
= finns i Coops ekologiska sortiment
Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Gör så här

  1. 1

    Rör ihop alla ingredienserna till glazen och lägg kycklingklubborna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla kycklingdelarna runt om med glazen.

  2. 2

    Tvätta potatisarna och lägg dem hela på samma plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min. Täck kycklingen med aluminiumfolie om den blir för mörk.

Sweet corn fry:

  1. 1

    Torka majskornen noga med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek majsen med salt tills den får lite brända kanter.

  2. 2

    Skär ett kryss i varje sötpotatis och tryck till från sidorna, salta lätt, klicka i crème fraiche och toppa med rostad lök. Servera med kycklingen och majsen.

Beställ hem
Få receptet och varorna levererade direkt hem till dig

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Arja

    Jag använde kycklingfile i stället för klubbor och alla tyckte det smakade jätte gott.

  • Maria

    Har provlagat ikväll och tyckte det var gott! Men glazen är lös och rinnig trots att jag dubblade ketchup, honung och soja - i ugnen rann den ut och brändes kolsvart på bakplåtspapperet. Kycklingen var klar innan 45 min, och sötpotatisen behövde 5 min till.

  • Coop webbredaktör

    Till Elin och Görel: Ni kan dubbla alla ingredienser till glazen men behåll samma mängd vitlök och vatten. Lycka till!

  • Sven-Erik

    Kycklingen smakade i stort sett ingenting, i alla fall gjorde den inte skäl för namnet chilin tackling. Sötpotatisen smakade sötpotatis och det enda som var gott var den rostade löken.

Visa fler