veckans ekologiska

Veckans ekologiska

Det ska vara enkelt att ta ett grönt beslut. Varje vecka sänker vi priset rejält på flera ekologisk varor - det blir både miljön och plånboken glad av.

Varje vecka sänker Coop priset med 20-50% på utvalda ekologiska varor under benämningen Veckans Eko. Det gäller allt från frukt och grönt till mejeri, kött och chark/deli. Veckans Ekologiska varierar i de olika kedjorna. Alltså kan vissa varor vara prissänkta på Coop Nära och andra på Coop Forum.

Och det har effekt. Under en vecka i september 2014 ökade försäljningen av Änglamark ekologiska pannkakor med hela 360 procent i jämförelse med en genomsnittsvecka under samma period – det såldes över fem ton ekologiska pannkakor. Det blir många glada pannkaksmåltider det!

Tack vare er kunder ökade Coops ekoförsäljning med 40% under 2014 där frukt och grönt står för nästan 20%. Toppkategorierna inom Coops ekoförsäljning är barnmat, ägg och olja/vinäger. Var tredje barnmatsprodukt som såldes förra året var ekologisk. Fantastiskt tycker vi.

  • Totalt har vi ca 2400 ekologiska varor i vårt sortiment
  • Vi har 440 Änglamarksprodukter, Sveriges största och miljömärkta varumärke
  • Andelen ekologisk försäljning var 7,7 % under 2014 (ca 250 Coop-butiker säljer över 8%)

Det är tack vare våra kunder som efterfrågar ekologiska varor som vi kan utveckla vårt sortiment. Tack till dig med gröna fingrar!

Leta upp din butik och anmäl dig till vårt utskick för att inte missa Veckans Ekologiska i din butik.

Se veckans ekologiska varor

Relaterat innehåll

Logga in
Logga in

Logga in och samla dina butiker här
Då har du öppettider, reklamblad och annat viktigt alltid nära till hands.

Logga in


Logga in så kommer du åt dina listor i appen när du ska handla och delar dem automatiskt med alla i ditt hushåll. Smart!