Vegetariskt

Mat, hälsa och hållbarhet går hand i hand. Därför är vi glada att intresset för vegetarisk mat ökar. Coop strävar efter att inspirera till grönare alternativ samt gärna uppmana till mindre och bättre kött.

Med #Nyavardagsmaten kan du enkelt hitta grönare middagsrecept

Många är idag nyfikna på att äta mindre kött men har svårt att hitta recept som funkar i vardagen. Det finns också en del fördomar om att äta grönare som vi vill sticka hål på. Vi vill visa att det är både enkelt och gott att byta till protein som tar mindre naturresurser i anspråk.

Till #nyavardagsmaten >

Framtidens protein - bönan

Bönor har en genialisk balans mellan proteiner och kolhydrater, och är dessutom rika på fibrer, järn och vitaminer. Mixa färs och forma biffar, blanda mättande sallader eller gör soppan matigare. Gott, bra för både hälsan och miljön – och billigt. Här får du tipsen om hur du lagar de vanligaste bönorna.

Framtidens protein - bönan

Laga goda recept med bönor och annat grönt - mindre kött, men lika gott och proteinrikt.

Se filmen om framtidens protein

Mer om bönor

Om man jämför nötköttsproduktion med vegetariskt protein som baljväxter, så går det åt betydligt mer koldioxid, land och vatten för att producera nötkött. 

Frågor och svar om #nyavardagsmaten >

Viktiga energikällor

Läs mer om våra viktiga energikällor – protein, fett och kolhydrater.

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies