Zucchinigratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (12 betyg)

Krämig gratäng med zucchini, spenat och ricotta som toppas med basilika. Servera med rostade tomater. Ett härligt vegetariskt alternativ till vanlig lasagne.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem i omgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladen och fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsform som passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsätt varva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min. Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och servera med rostade cocktailtomater.

Tips

Använd matlagningsgrädde eller blanda ut vispgrädde med mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2020-04-08

Den godaste vegetariska lasagnen som jag har ätit!

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 zucchini
  • olivolja, till pensling och stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 knippa salladslök, tunt skivad
  • 200 g färsk bladspenat
  • 0.5 kruka färsk basilika (blad och stjälk hackade)
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl grädde
  • 3 dl finriven parmesanost
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 250 g ricotta
  • 100 g ost, riven

Zucchinigratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4 (12 betyg)

Krämig gratäng med zucchini, spenat och ricotta som toppas med basilika. Servera med rostade tomater. Ett härligt vegetariskt alternativ till vanlig lasagne.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär zucchinin i tunna skivor, gärna med mandolin. Pensla skivorna med olja och stek dem i omgångar i en het grill- eller stekpanna ca 1 minut per sida. Lägg på ett fat och strö över flingsalt.
  2. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt spenatbladen och fräs med tills bladen sjunkit ihop och vätskan ångat bort. Vänd ner basilikan. Salta och peppra.
  3. Koka ihop grädde och parmesan under omrörning tills osten smält. Dra ut lite sås i botten på en ugnsform som passar lasagneplattorna.
  4. Lägg dit en pastaplatta, lite spenatfräs, klicka på lite ricotta, några zucchiniskivor och häll över lite sås. Fortsätt varva de olika fyllningarna med pastaplattorna.
  5. Toppa den sista pastaplattan med riven ost, sås och zucchiniskivor. Grädda lasagnen mitt i ugnen 40 min. Täck med folie om den får för mycket färg i slutet av tiden i ugnen. Garnera lasagnen med basilikablad och servera med rostade cocktailtomater.

Tips

Använd matlagningsgrädde eller blanda ut vispgrädde med mjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2020-04-08

Den godaste vegetariska lasagnen som jag har ätit!

Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)