Yoghurtglass i strut
  • Tid 15 min

Yoghurtglass i strut

2.33 (3 betyg)

God efterrätt med hemgjord fruktglass.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 stycken
  • 100 g vit choklad
  • 0.5 dl kokosflingor
  • 6 glasstrutar
Mangoglass:
  • 300 g frusen tärnad mango
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 dl florsocker
Hallonglass:
  • 250 g frusna hallon
  • 2 dl yoghurt (10%)
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 dl florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryt chokladen i mindre bitar och smält i en skål över vattenbad.

  2. 2

    Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de är gyllene i färgen.

  3. 3

    Doppa översta delen av strutarna först i chokladen sedan i kokosflingorna. Låt stå upp i t ex ett glas att stelna ca 5 min.

  4. 4

    Väl en smak. Mixa ihop alla ingredienserna till glassen snabbt i en matberedare och skopa upp direkt och lägg i strutarna. Går givetvis bra att spara glassarna i frysen till senare servering.

  5. 5

    Toppa glassen med lite rostad kokos.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catrin

    Fett och socker motverkar att glass blir isig när den fryses in. Om den istället äts direkt går det säker lika bra med mindre fet yoghurt och mindre socker.

  • Helena Wallen

    Ja varför så mkt socker och varför så fet yoghurt? Funkar det inte med 3% yoghurt och ett par msk socker? Det vill jag veta. Funderar på att köpa glassmaskin...man blir ju ruinerad i Gallerian där en bytta yoghurtglass kostar 74kr!!

  • Kalle

    Förstår inte varför det ska i en massa socker! Funkar kanonbra utan.

  • Lisa

    Så underbart lätt, gott, nyttigt och enkelt. Toppenbra recept !