Wrap med ärtfalafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färdig falafel som serveras i bröd med picklad rödkål, yoghurtsås och ajvarröra.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 fryst ärtfalafel
  • olja, till stekning
  • 2 wrap tortilla
  • isbergssallad
  • färsk koriander
  • Picklad rödkål
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rödkål, tunt strimlad
  • Yoghurtsås
  • 1.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • salt
  • Ajvar-röra
  • 1 dl rostade salta mandlar
  • 1 dl ajvar relish, gärna het

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättika tills sockret smält.
  2. Häll den varma vätskan på kålen och vänd runt ordentligt. Tryck ner kålen så gott det går under vätskan och låt stå till servering.
  3. Blanda yoghurt och vitlök. Smaka av med salt. Hacka mandlarna och rör ihop med ajvar.
  4. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Lägg sallad, ajvarröra, avrunnen kål, yoghurtsås, falafel och koriander på bröden och rulla ihop.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fattig riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 8 fryst ärtfalafel
  • olja, till stekning
  • 2 wrap tortilla
  • isbergssallad
  • färsk koriander
  • Picklad rödkål
  • 2 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 150 g rödkål, tunt strimlad
  • Yoghurtsås
  • 1.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • salt
  • Ajvar-röra
  • 1 dl rostade salta mandlar
  • 1 dl ajvar relish, gärna het

Wrap med ärtfalafel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Färdig falafel som serveras i bröd med picklad rödkål, yoghurtsås och ajvarröra.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättika tills sockret smält.
  2. Häll den varma vätskan på kålen och vänd runt ordentligt. Tryck ner kålen så gott det går under vätskan och låt stå till servering.
  3. Blanda yoghurt och vitlök. Smaka av med salt. Hacka mandlarna och rör ihop med ajvar.
  4. Tillaga falafeln enligt anvisning på förpackningen. Lägg sallad, ajvarröra, avrunnen kål, yoghurtsås, falafel och koriander på bröden och rulla ihop.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Wraps med bön- och quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Utflyktspizza med varm dryck

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fattig riddare med ost och skinka

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tex mex pizza

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Wrap med korv och potatiskross

Betyg
Betyg
(25)