Widegrens morotssoppa

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och kajennepeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med rökt skinka

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Widegrens morotssoppa

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och kajennepeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(90)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Hummer med tre såser

(1)

Musslor med rökt skinka

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies