Widegrens morotssoppa

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och kajennepeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2019-12-31

Ska verkligen prova att laga denna soppa och naturligtvis med Widegrens goda morötter.

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(5)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Räktacos

(9)

Bloody Mary-musslor

(8)

Musslor med rökt skinka

(0)

Hummer med tre såser

(3)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Goi Cuon

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Widegrens morotssoppa

Betyg (1-5):
3.45 (20 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och kajennepeppar.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Berit

2019-12-31

Ska verkligen prova att laga denna soppa och naturligtvis med Widegrens goda morötter.

Liknande recept

Ljummen nudelsallad med räkor

(5)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Räktacos

(9)

Bloody Mary-musslor

(8)

Musslor med rökt skinka

(0)

Hummer med tre såser

(3)

Asiatisk laxsoppa

(7)

Goi Cuon

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies