Vitlöksdoftande mos och panerad halloumi
  • Tid 40 min

Vitlöksdoftande mos och panerad halloumi

4.17 (18 betyg)

Fiskpinnar är gott, men det här är godare!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g halloumi
  • 1 ägg
  • 1 dl vita sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
Vitlöksdoftande mos
  • 1 kg potatis, gärna mjölig
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk mjölk
  • 1 tsk salt
Myntaärter
  • 200 g gröna ärter
  • 1 dl färsk mynta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vitlöksdoftande mos: Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i saltat vatten.

  2. 2

    Smält smöret i en kastrull med oljan. Skala och lägg i vitlöksklyftorna. Låt småputtra på svag värme ca 5 min. Ha koll så att de inte bränns. Ta upp vitlöken. Mosa potatisarna och häll över vitlöksoljan och mjölk. Rör runt kraftigt till ett mos och smaka av med salt.

Panerad halloumi:

  1. 1

    Skär halloumin i avlånga skivor. Vänd skivorna i lättvispat ägg och sedan i sesamfröna. Hetta upp smör och olja i en stekpanna.

  2. 2

    När smöret fräser, lägg i halloumin. Stek på båda sidor tills den fått fin färg. Servera med moset och myntaärterna

Myntaärter:

  1. 1

    Värm frysta gröna ärter enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt med mynta, lime och olivolja. Smaka av med salt. Tada!

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Karin

    Sååå gott!