Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara

Liknande recept

Spara recept

Grön tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Råstekt sparris

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara

Liknande recept

Spara recept

Grön tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Råstekt sparris

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sallad med rödvinbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bakade jordärtskockor med crème fraiche och löjrom

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostad potatissallad med sparris och mandlar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillade tomater med basilikamajo

Betyg
Betyg
(5)