Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 knippe vit sparris
  • 30 g ärtskott
  • 0.5 citron, i klyftor
  • Hollandaisesås:
  • 150 g smör
  • 3 äggula
  • 2 msk vatten
  • 0.5 msk pressad citronsaft
  • salt

Vit sparris med hollandaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (6 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hollandaisesås: Smält smöret och låt svalna lite. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad. Tillsätt smöret i en tunn stråle under konstant vispning tills det blivit en tjock, blank sås. Ta bunken ur vattenbadet och rör ner citronsaft och smaka av med salt.
  2. Skala sparrisen med en potatisskalare. Börja alldeles under knoppen. Skär av den nedersta träiga delen. Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och låt koka tills den är mjuk med spänst kvar, 5-10 min. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen. Servera med ärtskott och citron.

Servering

Man kan varmhålla såsen men inte över 60°, då skär den sig

Tips

Om såsen börjar skära sig tillsätt lite iskallt vatten och vispa kraftigt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2018-01-11

Detta är våren som den skall vara

Liknande recept

Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kall gazpacho

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Salmorejo - kall tomatsoppa

Betyg
Betyg
(10)