Vit chokladtårta med hallon

Vit chokladtårta med hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Lyxig påsktårta med krämig vit chokladmousse och söta hallon. Påskens godaste tårta är imponerande fin, men receptet är superenkelt att göra.

Tillagningstid: 1 timme
12 portioner
  • 1 tårtbotten
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl strössel
  • 3 askar färska hallon (à 125 g)
  • chokladägg
  • Vit chokladmousse med lime:
  • 250 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är helt kall, (annars går den inte att vispa).
  2. Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.
  3. Vispa den helt avsvalnade grädden till en fluffig mousse, vispa inte för länge då kan den spricka. Lägg i en spritspåse med bred öppning.
  4. Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa botten. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna. Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg.

Tips

Vill du göra tårtan glutenfri? Byt till glutenfria tårtbottnar och läs på förpackningarna till övriga ingredienser som eventuella kan innehålla spår av gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2015-04-06

Fick mycket beröm för denna tårta! Den vita chokladmoussen blev luftig och fräsch och passade utmärkt till hallonen. Gjorde egen tårtbotten och la till två extra askar hallon.

Rebecka

2015-04-05

Lite krånglig att göra o svår att få till så snygg som på bild. Moussen ville först inte bli tjock o sen skar den sig. Men den var god o populär bland barnen!

Ola

2015-04-04

Chokladmoussen skär sig oundvikligen till en sörja som bara smakar kakaofett. I övrigt inget problem att få tårtan att se fin ut som på bilden.

Alicia 12 år

2015-04-03

Enkel att göra, bakade botten själv, så att den blev extra smarrig och god. Superfräscht med lime och hallon till vitchoklad moussen:)

inger

2015-04-02

En krånglig böktårta som inte alls ser ut som på bilden då den är klar utan som en hög med smäggklet. Inte hade de något riktigt strössel på coop heller utan bara en massa olika djungelkulor och vinterströssel i snöflingeform och annat konstigt.

lollokokko

2015-03-17

smarigt och fräsh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vit chokladtårta med hallon
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 tårtbotten
  • 50 g vit choklad
  • 2 dl strössel
  • 3 askar färska hallon (à 125 g)
  • chokladägg
  • Vit chokladmousse med lime:
  • 250 g vit choklad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna)

Vit chokladtårta med hallon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(62)

Lyxig påsktårta med krämig vit chokladmousse och söta hallon. Påskens godaste tårta är imponerande fin, men receptet är superenkelt att göra.

Tillagningstid: 1 timme
12 portioner

Gör så här

  1. Chokladmousse: Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är helt kall, (annars går den inte att vispa).
  2. Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.
  3. Vispa den helt avsvalnade grädden till en fluffig mousse, vispa inte för länge då kan den spricka. Lägg i en spritspåse med bred öppning.
  4. Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa botten. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna. Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg.

Tips

Vill du göra tårtan glutenfri? Byt till glutenfria tårtbottnar och läs på förpackningarna till övriga ingredienser som eventuella kan innehålla spår av gluten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2015-04-06

Fick mycket beröm för denna tårta! Den vita chokladmoussen blev luftig och fräsch och passade utmärkt till hallonen. Gjorde egen tårtbotten och la till två extra askar hallon.

Rebecka

2015-04-05

Lite krånglig att göra o svår att få till så snygg som på bild. Moussen ville först inte bli tjock o sen skar den sig. Men den var god o populär bland barnen!

Ola

2015-04-04

Chokladmoussen skär sig oundvikligen till en sörja som bara smakar kakaofett. I övrigt inget problem att få tårtan att se fin ut som på bilden.

Alicia 12 år

2015-04-03

Enkel att göra, bakade botten själv, så att den blev extra smarrig och god. Superfräscht med lime och hallon till vitchoklad moussen:)

inger

2015-04-02

En krånglig böktårta som inte alls ser ut som på bilden då den är klar utan som en hög med smäggklet. Inte hade de något riktigt strössel på coop heller utan bara en massa olika djungelkulor och vinterströssel i snöflingeform och annat konstigt.

lollokokko

2015-03-17

smarigt och fräsh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!