För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
2.33 (6 betyg)

Superenkel och god pannacotta med vit choklad. Receept av Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kaffe mocca

(45)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(39)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 gelatinblad
  • 100 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter och eventuellt smulströssel till servering
  • Smulströssel
  • 100 g kallt smör, tärnat
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt

Vispad vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Betyg (1-5):
2.33 (6 betyg)

Superenkel och god pannacotta med vit choklad. Receept av Mia Öhrn och foto: Ulrika Pousette

Tillagningstid: 15 min + tid att stelna
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten. Smält chokladen i 1 dl av grädden under omrörning. Ta kastrullen från värmen och lyft över gelatinbladet. Rör tills bladet smält och häll sedan ner i en bunke med resten av grädden.
  2. Rör om ordentligt och täck med plast precis mot ytan. Låt stå i kylen tills det stelnat, ca 6 timmar eller över natten.
  3. Vispa smeten fluffig och fast, ca 5 min. Spritsa krämen i serveringsglas eller skålar och toppa med passionsfrukt och smulströssel.

Smulströssel:

  1. Sätt ugnen på 200°. Nyp ihop alla ingredienser till en smulig deg med fingrarna eller i en matberedare. Strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Rör om någon gång under tiden. Låt kallna. Förvara i tättslutande burk i rumstemperatur.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kaffe mocca

(45)

Vit chokladmousse med blueberry swirl

(39)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)