För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegospett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.46 (28 betyg)

Vegospetten är utmärkt buffémat och et perfekt vegetariskt grillalternativ.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Spett:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling
  • Tomatsalsa:
  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten.
  2. Blanda ingredienserna till tomatsalsan.
  3. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

Tips

Det blir lättare att lyckas med rotfrukterna om de är förkokta. Grilla först och marinera sedan. Varma grönsaker drar åt sig smak bättre än kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emil

2015-11-24

folk hänger upp sig på namnet.. har inte testat salsan, men brukar göra burgare av spett smeten och det blir riktigt bra!

Louise

2014-08-26

Toppenrecept! Blir allra godast grillade.

Peter

2014-06-06

Kanon VEGOspett riktigt gott.. kanske skulle försöka leta reda på ett VEGANspett när man ändå håller på

Caroline

2014-06-04

Ni kan inte kalla det vegospett om det innehåller ägg, ost och honung! Snacka om antiklimax när man läste receptet...

Anna

2014-04-26

Jättegoda spett men våra blev för lösa så de gick inte att grilla som spett, vi gjorde runda platta plättar i ugnen av det istället. Mumsgott!

Liknande recept

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

(73)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(31)

Couscoussallad med halloumi

(66)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Bulgursallad med grillade tomater och halloumi

(5)
15 st
  • Spett:
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 200 g grovriven halloumi
  • olja till pensling
  • Tomatsalsa:
  • 300 g halverade cocktailtomater
  • 1 strimald salladslök
  • 1 finstrimlad röd chili
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk honung
  • 0.5 tsk salt

Vegospett med tomatsalsa

Betyg (1-5):
3.46 (28 betyg)

Vegospetten är utmärkt buffémat och et perfekt vegetariskt grillalternativ.

Tillagningstid: 25 minuter
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till spetten i en bunke. Rulla 4 långa korvar och trä upp på grillspett. Kläm hårt med blöta händer så det sitter fast ordentligt på spetten.
  2. Blanda ingredienserna till tomatsalsan.
  3. Pensla spetten rikligt med olja. Grilla på direkt glöd men gärna högre upp. Låt det bli en grillyta innan spetten flyttas runt. Grilla runt om, totalt ca 8 min.

Tips

Det blir lättare att lyckas med rotfrukterna om de är förkokta. Grilla först och marinera sedan. Varma grönsaker drar åt sig smak bättre än kalla.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emil

2015-11-24

folk hänger upp sig på namnet.. har inte testat salsan, men brukar göra burgare av spett smeten och det blir riktigt bra!

Louise

2014-08-26

Toppenrecept! Blir allra godast grillade.

Peter

2014-06-06

Kanon VEGOspett riktigt gott.. kanske skulle försöka leta reda på ett VEGANspett när man ändå håller på

Caroline

2014-06-04

Ni kan inte kalla det vegospett om det innehåller ägg, ost och honung! Snacka om antiklimax när man läste receptet...

Anna

2014-04-26

Jättegoda spett men våra blev för lösa så de gick inte att grilla som spett, vi gjorde runda platta plättar i ugnen av det istället. Mumsgott!

Liknande recept

Laxfilé med nötig quinoasallad och fetaostkräm

(45)

Matvetesallad med fetaost och pumpakärnor

(73)

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

(31)

Couscoussallad med halloumi

(66)

Marockansk couscous med grillade grönsaker

(0)

Couscous med grillade grönsaker, halloumi och kikärter

(7)

Zucchinibiffar med parmesan och yoghurtsås

(25)

Bulgursallad med grillade tomater och halloumi

(5)