Vego bourguignon på rödbetor
  • Tid 40 min

Vego bourguignon på rödbetor

3 (9 betyg)

Mustig vegetarisk bourguignon där köttet fått byta plats mot rödbetor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.

  2. 2

    Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.

  3. 3

    Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kim

    Mycket god!