För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vego bourguignon på rödbetor

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

Mustig vegetarisk bourguignon där köttet fått byta plats mot rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!

Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(5)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Vegobiffar i ugn

(8)

Färskostgratinerad lax

(17)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g Änglamark färska rödbetor, gärna små
  • 200 g Änglamark schalottenlökar
  • 250 g Änglamark champinjoner
  • 1 msk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 dl kapris
  • 2 lagerblad
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 Änglamark buljongtärningar (gärna umami)
  • 1.5 dl torkade belugalinser eller puylinser
  • 1 kruka Änglamark timjan, 4 kvistar
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • Änglamark potatispuré eller mos
  • Änglamark timjan att garnera med

Vego bourguignon på rödbetor

Betyg (1-5):
3.23 (13 betyg)

Mustig vegetarisk bourguignon där köttet fått byta plats mot rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetor och lök. Dela svampar och betor om de är stora.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek rödbetor, svamp, lök och vitlök under omrörning 3–5 min. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock ca 25 min.
  3. Lyft upp timjankvistarna och servera grytan med potatismos. Garnera med färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kim

2017-09-23

Mycket god!

Liknande recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(5)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Vegobiffar i ugn

(8)

Färskostgratinerad lax

(17)