Vegetarisk pytt i panna

Vegetarisk pytt i panna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Chèvreröran är helt ljuvlig till de mjukstekta rotfrukterna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Chèvrekräm:
  • 150 g chèvre
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem tillsammans med löken. Salta och peppra.
  2. Mosa chèvren med timjan och vitlök till en kräm. Tillsätt ev lite vatten för lösare konsistens.
  3. Stek äggen i olja på önskat sätt. Servera pytten med chèvrekräm och ägg.

Servering

Servera med syrade grönsaker.

Tips

Garnera ev med persilja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-08-02

Ganska god, men chevrekrämen blev väldigt kraftig i smaken. Använde chevre "på rulle".. skulle man använt någon annan typ? Färsk timjan är ju jättegott annars och chevre också, men inte i den mängden.. Blandade såsen med mycket creme fraiche för att lösa det.. då blev det godare även om det blev mycket större mängd sås... :)

Inger

2016-04-17

Hej jag har reagerat på receptet i tidningen är inte lika som på hemsidan ni har tagit bort worcestershiresås den innehåller ju ansjovis ni har tydligen upptäckt de för sent.

Vegetarisk pytt i panna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 2 gula lökar, hackade
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Chèvrekräm:
  • 150 g chèvre
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • olivolja

Vegetarisk pytt i panna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Chèvreröran är helt ljuvlig till de mjukstekta rotfrukterna.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis och rotfrukter. Hetta upp olja i en stekpanna och stek dem tillsammans med löken. Salta och peppra.
  2. Mosa chèvren med timjan och vitlök till en kräm. Tillsätt ev lite vatten för lösare konsistens.
  3. Stek äggen i olja på önskat sätt. Servera pytten med chèvrekräm och ägg.

Servering

Servera med syrade grönsaker.

Tips

Garnera ev med persilja.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linn

2016-08-02

Ganska god, men chevrekrämen blev väldigt kraftig i smaken. Använde chevre "på rulle".. skulle man använt någon annan typ? Färsk timjan är ju jättegott annars och chevre också, men inte i den mängden.. Blandade såsen med mycket creme fraiche för att lösa det.. då blev det godare även om det blev mycket större mängd sås... :)

Inger

2016-04-17

Hej jag har reagerat på receptet i tidningen är inte lika som på hemsidan ni har tagit bort worcestershiresås den innehåller ju ansjovis ni har tydligen upptäckt de för sent.