
Vegetarisk caesarsallad
Betyg (1-5):
Vegetariskt grundreceptet på caesarsallad. Salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och krispig sallad som numera är en klassiker!
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 300 g romansallad eller annan grönsallad
- 1 liten röd lök
- 25 g hyvlad parmesan
- Dressing:
- 1 ägg
- 1 msk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- 2 msk riven parmesanost
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 dl oliv- eller rapsolja
- svartpeppar
- Krutonger:
- 80 g lantbröd eller annat ljust bröd
- 1 msk olivolja
- 1 liten pressad vitlöksklyfta
- Dressing
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med salt och nymald peppar.
- Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
- Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.
Liknande recept
Vegetarisk caesarsallad
Betyg (1-5):
Vegetariskt grundreceptet på caesarsallad. Salladen som sägs ha skapats i all hast av kocken Ceasar Cardini då restaurangen var full med gäster men skafferierna tomma. Resultatet blev en god och krispig sallad som numera är en klassiker!
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med dressingen. Lägg ägget i kokande vatten och koka 2 minuter. Spola det med kallt vatten och skala av toppen. Skrapa försiktigt ur ägget och mixa det med citronsaft, senap, ost och vitlök i matberedare/mixer eller med mixerstav. Tillsätt oljan i en fin stråle så att såsen tjocknar. Smaka av med salt och nymald peppar.
- Dela salladsbladen, lägg ut dem i en skål och strö på lök och ost. Ringla över dressingen. (Späd med vatten om den är för tjock.)
- Pensla brödet med olivoljan blandad med vitlöken. Grilla det på båda sidor tills det fått fin färg. Skär det ev i stänger eller trekanter och lägg på salladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!