Vegansk bolognese

Vegansk bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vegansk belugabolognese med champinjoner, morot, lök, soltorkade tomater, timjan och krossade tomater. Så god och smakrik. Recept från kokboken Vegansk hemkunskap av Gustav Johansson.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 200 g torkade belugalinser (2,5 dl kokta)
  • 150 g morot
  • 4 champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 50 g soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g spagetti, kokt al dente

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten på låg till medelvärme tills de nästan är klara. Riv moroten och champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Fräs lök, morot, champinjoner och soltorkade tomater i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad.
  3. Häll i krossade tomater, vatten, soja och fond. Låt koka ca 20 min utan lock. Vänd ner de kokta linserna i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

Tips

Gustav toppar med vegansk cashewnötsparmesan. Toppa med ditt val av ost!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vegansk bolognese
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g torkade belugalinser (2,5 dl kokta)
  • 150 g morot
  • 4 champinjoner
  • 1 gul lök, hackad
  • 50 g soltorkade tomater, strimlade
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 400 g krossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • 400 g spagetti, kokt al dente

Vegansk bolognese

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Vegansk belugabolognese med champinjoner, morot, lök, soltorkade tomater, timjan och krossade tomater. Så god och smakrik. Recept från kokboken Vegansk hemkunskap av Gustav Johansson.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka linserna i saltat vatten på låg till medelvärme tills de nästan är klara. Riv moroten och champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet.
  2. Fräs lök, morot, champinjoner och soltorkade tomater i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad.
  3. Häll i krossade tomater, vatten, soja och fond. Låt koka ca 20 min utan lock. Vänd ner de kokta linserna i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

Tips

Gustav toppar med vegansk cashewnötsparmesan. Toppa med ditt val av ost!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!