Värma korv - koka korv

Värma korv - koka korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Här får du lära dig att värma och koka olika sorters korv.

Tillagningstid: 5 min
1 sats
  • Värma ätfärdig korv (1 portion):
  • 112.5 g korv, varmrökt
  • Koka rå korv (4 portioner):
  • 500 g fläskkorv, kött- eller värmlandskorv
  • 1 lagerblad
  • 5 krossade kryddpepparkorn
  • skivad gul lök
  • 1 tsk salt, er liter vatten

Gör så här

  1. Värma ätfärdig korv:Värm skivad korv och smala korvar i sjudande vatten 3-4 min, frukostkorv ca 5 min. Lägg gärna några pepparkorn och ett lagerblad i vattnet, till skivad korv ev också buljongtärning.Värm kokt hel fläsk- eller köttkorv med skinnet på ca 15 min.
  2. Koka rå korv:Skölj korven och lägg den i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten tills korven är täckt. Lägg i kryddor, lök och ev salt. Koka upp långsamt på svag värme så att korven hinner svälla.Sjud korven utan lock, fläsk- eller köttkorv ca 30 min, extra tjock korv, t ex julkorv, ca 40 min och värmlandskorv ca 45 min. För att skinnet inte ska spricka är det viktigt att vattnet bara sjuder, inte kokar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-10-14

Bakterierna dör när du har korven kokandes under en längre tid. Du måste inte upp i över 72 grader bara för att dom ska dö.. Hygienexperten är min informatör ang detta. Men vilken temperatur kommer de upp i när man sjuder?

Thomas

2014-06-15

Temperatur som korven bör uppnå för att döda bakterier etc saknas

Värma korv - koka korv
6 st
  • Ingredienser (6)
  • Värma ätfärdig korv (1 portion):
  • 112.5 g korv, varmrökt
  • Koka rå korv (4 portioner):
  • 500 g fläskkorv, kött- eller värmlandskorv
  • 1 lagerblad
  • 5 krossade kryddpepparkorn
  • skivad gul lök
  • 1 tsk salt, er liter vatten

Värma korv - koka korv

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(46)

Här får du lära dig att värma och koka olika sorters korv.

Tillagningstid: 5 min
1 sats

Gör så här

  1. Värma ätfärdig korv:Värm skivad korv och smala korvar i sjudande vatten 3-4 min, frukostkorv ca 5 min. Lägg gärna några pepparkorn och ett lagerblad i vattnet, till skivad korv ev också buljongtärning.Värm kokt hel fläsk- eller köttkorv med skinnet på ca 15 min.
  2. Koka rå korv:Skölj korven och lägg den i en låg vid kastrull. Häll på kallt vatten tills korven är täckt. Lägg i kryddor, lök och ev salt. Koka upp långsamt på svag värme så att korven hinner svälla.Sjud korven utan lock, fläsk- eller köttkorv ca 30 min, extra tjock korv, t ex julkorv, ca 40 min och värmlandskorv ca 45 min. För att skinnet inte ska spricka är det viktigt att vattnet bara sjuder, inte kokar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-10-14

Bakterierna dör när du har korven kokandes under en längre tid. Du måste inte upp i över 72 grader bara för att dom ska dö.. Hygienexperten är min informatör ang detta. Men vilken temperatur kommer de upp i när man sjuder?

Thomas

2014-06-15

Temperatur som korven bör uppnå för att döda bakterier etc saknas