Varm smörgås med kantarellstuvning
  • Tid 40 min
  • Ugn 250º
  • Svårighetsgrad Enkel

Varm smörgås med kantarellstuvning

3.53 (101 betyg)

En riktigt krämig kantarellstuvning är just vad en höstmacka behöver. Suveränt kvällsmål men även gott att servera på fest.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 250º
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

6 st
  • 6 skivor bröd
  • 1 liter rensad svamp
  • 3 msk smör
Svampstuvning:
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk soja
  • 0.5 msk sherry, efter smak
  • 0.5 krm nymalen svartpeppar
Redning:
  • 1 ägg
Gratinering:
  • 1 msk smör eller smörgåsmargarin
  • 1.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 krm paprikapulver
  • 1.5 msk hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta eller skölj svampen och skär den i bitar. Lägg svampen i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in. Tillsätt fettet och fräs svampen tills det knäpper i den och fettet klarnat, 5-10 minuter.

Svampstuvning

  1. 1

    Strö mjölet över svampen, rör om. Späd under omrörning med mjölk och grädde. Koka på svag värme 10-15 minuter. Smaka av med salt, eventuellt soja, sherry och peppar. Rör ner ägget när stuvningen svalnat lite.

  2. 2

    Bred eventuellt tunt med smör eller smörgåsmargarin på brödet. Täck med svampstuvningen och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen, 7-8 minuter.

  3. 3

    Strö eventuellt över lite paprikapulver eller hackad persilja före serveringen.

Servering

Servera gärna med en liten sallad.
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mathias

    Finhacka bacon och gul lök och addera till svampen redan vid stekning! MM!

  • Robert Leben

    Går helt fantastiskt bra utan både sherry och Cognac. Nåt av det godaste du kan göra med kantareller :))

  • Britta/webbredaktionen

    @Benny Du har helt rätt, visst ska det vara bröd med i receptet.

  • Benny

    Ska det inte vara bröd i receptet?

Visa fler