Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gratinera den matiga smörgåsen i ugnen och ät till mellanmål eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
2 portioner
  • 2 brödskivor, trekornstoast
  • 1 tsk smör
  • Salsa:
  • 2 tomater
  • 0.5 msk grovt hackad kapris
  • 1 msk fint hackad rödlök
  • 2 msk fint hackad färsk basilika
  • 1 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 krm svartpeppar
  • 0.5 krm salt
  • Servering:
  • 125 g sardiner i tomatsås på burk
  • 0.5 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela tomaterna på mitten och gröp ur dem. Skär dem i små tärningar, blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med lite salt och peppar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smöra brödskivorna och lägg dem på plåten. Fördela tomatsalsan på de båda bröden.
  3. Rensa sardinerna om det behövs och lägg dem ovanpå salsan. Ringla över tomatsåsen från sardinburken och pensla med lite olivolja. Gratinera i ca 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 brödskivor, trekornstoast
  • 1 tsk smör
  • Salsa:
  • 2 tomater
  • 0.5 msk grovt hackad kapris
  • 1 msk fint hackad rödlök
  • 2 msk fint hackad färsk basilika
  • 1 dl riven lagrad cheddar
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 krm svartpeppar
  • 0.5 krm salt
  • Servering:
  • 125 g sardiner i tomatsås på burk
  • 0.5 msk olivolja

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Gratinera den matiga smörgåsen i ugnen och ät till mellanmål eller lättare lunch.

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
2 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela tomaterna på mitten och gröp ur dem. Skär dem i små tärningar, blanda sedan i övriga ingredienser och smaka av med lite salt och peppar.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Smöra brödskivorna och lägg dem på plåten. Fördela tomatsalsan på de båda bröden.
  3. Rensa sardinerna om det behövs och lägg dem ovanpå salsan. Ringla över tomatsåsen från sardinburken och pensla med lite olivolja. Gratinera i ca 10 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!