Tonfiskmacka
  • Tid 20 min

Tonfiskmacka

4 (9 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

2 stycken
  • 3 toastbrödskiva
  • 30 g rucola
  • 1 skivad tomat
Tonfiskröra
  • 1 burk tonfisk (200 g)
  • 0.5 finhackad rödlök
  • 2 msk kapris
  • 2 msk majonnäs
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Röra: Häll bort spadet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Varva röra, rucola och tomat mellan de 3 brödskivorna. Skär försiktigt mackan diagonalt till 2 trekanter.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fredrik

    Väldigt god! För mig räckte röran till ungefär tre stycken snarare än två. Tog i lite mer citronsaft än receptet angav, för att få mer syra. En smaksak antar jag.

  • Patrik Strindberg

    Smaskens!!