Laxmacka med gräddkokt grönkål
  • Tid 20 min

Laxmacka med gräddkokt grönkål

3.25 (4 betyg)

Gör en lax- och grönkålsmacka av resterna från julbordet. Grönkål är billigt, nyttigt och gott.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Gräddkokt grönkål:
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 500 g tinad fryst grönkål
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 citron, finrivet skal enbart det gula
  • 1 krm riven muskot
La xmacka:
  • 8 skivor kallrökt lax eller rimmad lax
  • 1 msk smör
  • 4 kvist skivor vörtbröd
  • 1 klyftad citron
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret i en panna och stek löken mjuk, cirka 3 minuter.

  2. 2

    Tillsätt grönkål, salt och peppar. Stek ytterligare 3 minuter, tillsätt mjölk och grädde. Låt koka 10 minuter på svag värme.

  3. 3

    Tillsätt citronskal och muskot, smaka eventuellt av med salt och peppar.

  4. 4

    Fördela grönkål och lax på smörade brödskivor. Garnera med citronklyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grönkål är fylld av mineraler, antioxidanter och andra nyttigheter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar