Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple
  • Tid 20 min

Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

4 (2 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.”

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g västerbottensost, smulad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.

  2. 2

    Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.

  3. 3

    Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad västerbottensost.

  4. 4

    Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sonja

    Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.