Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple
  • Tid 20 min

Varm grönkålssallad med västerbottenost och äpple

3.75 (4 betyg)

”Jag tycker att vi svenskar har varit lite för blyga för kålen. Det är dags att ge kålen en renässans.”

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 50 g valnötter, grovhackade
  • 1 tsk kummin
  • 50 g smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 rött äpple, strimlat
  • 200 g grönkål, strimlad
  • 50 g västerbottensost, smulad
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
Dressing
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk honung
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt kummin. Rosta lite till.

  2. 2

    Smält smör i en stekpanna. Fräs lök och vitlök utan att de får färg. Tillsätt äpple och grönkål. Stek någon minut. Salta och peppra.

  3. 3

    Lägg upp på ett serveringsfat och strö över nötter och smulad västerbottensost.

  4. 4

    Rör ihop ingredienserna till vinägretten och ringla över salladen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sonja

    Se upp med de hårda skalkar från grönkålen. Speciellt om man köper färdig kål i påse. Inte roligt att tugga på! Annars smaskig och snabbt att göra.