Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg (1-5):
3.46 (24 betyg)

Chokladen värmer gott när den smaksätts med lite rom och toppas med grädde.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 12 cl mörk rom
  • Till garnering:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastrull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen, se till så att den inte kokar.

Till garnering

  1. Häll upp chokladen i glas eller koppar och toppa med lättvispad grädde och råsocker.

Tips

Krydda chokladen med stjärnanis för en alkoholfri variant. Koka 3 stycken stjärnanis med 1 deciliter vatten 5-10 minuter och använd det smaksatta vattnet i grundreceptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulgu

2011-12-13

Gilla

Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Barnens påsktårta

(10)

Kolaklubbor

(8)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Rocky Road

(18)

Vit chokladtryffel

(36)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 12 cl mörk rom
  • Till garnering:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk råsocker

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg (1-5):
3.46 (24 betyg)

Chokladen värmer gott när den smaksätts med lite rom och toppas med grädde.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastrull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen, se till så att den inte kokar.

Till garnering

  1. Häll upp chokladen i glas eller koppar och toppa med lättvispad grädde och råsocker.

Tips

Krydda chokladen med stjärnanis för en alkoholfri variant. Koka 3 stycken stjärnanis med 1 deciliter vatten 5-10 minuter och använd det smaksatta vattnet i grundreceptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulgu

2011-12-13

Gilla

Liknande recept

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Barnens påsktårta

(10)

Kolaklubbor

(8)

Chokladmudcake med karamell

(4)

Rocky Road

(18)

Vit chokladtryffel

(36)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(4)

Dansk marsipan- och jordgubbstårta

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies