För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Chokladen värmer gott när den smaksätts med lite rom och toppas med grädde.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 12 cl mörk rom
  • Till garnering:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk råsocker

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastrull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen, se till så att den inte kokar.

Till garnering

  1. Häll upp chokladen i glas eller koppar och toppa med lättvispad grädde och råsocker.

Tips

Krydda chokladen med stjärnanis för en alkoholfri variant. Koka 3 stycken stjärnanis med 1 deciliter vatten 5-10 minuter och använd det smaksatta vattnet i grundreceptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulgu

2011-12-13

Gilla

Liknande recept

Sommardröm

(2)

Påsktårta med fågelbo

(129)

Enkel jordgubbstårta

(29)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Chokladmudcake med karamell

(6)

Chokladkaka extra allt

(36)

Påskkladdkaka med marshmallows

(12)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g mörk choklad
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 12 cl mörk rom
  • Till garnering:
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk råsocker

Varm choklad med rom och vispgrädde

Betyg (1-5):
3.44 (25 betyg)

Chokladen värmer gott när den smaksätts med lite rom och toppas med grädde.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den tillsammans med mjölk, vatten och socker i en kastrull. Rör ut chokladen tills den smält ordentligt. Tillsätt mörk rom och värm upp chokladen, se till så att den inte kokar.

Till garnering

  1. Häll upp chokladen i glas eller koppar och toppa med lättvispad grädde och råsocker.

Tips

Krydda chokladen med stjärnanis för en alkoholfri variant. Koka 3 stycken stjärnanis med 1 deciliter vatten 5-10 minuter och använd det smaksatta vattnet i grundreceptet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



ulgu

2011-12-13

Gilla

Liknande recept

Sommardröm

(2)

Påsktårta med fågelbo

(129)

Enkel jordgubbstårta

(29)

Kladdkaka med inbakade godisägg

(6)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Chokladmudcake med karamell

(6)

Chokladkaka extra allt

(36)

Påskkladdkaka med marshmallows

(12)