Varm choklad med likör och glass

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Denna chokladdröm värmer i vintern. Spetsad med likör och toppad med grädde.

Tillagningstid: 10 min
2 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 6 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 6 cl likör (t ex Cointreau, Kahlúa, konjak)
  • socker, efter smak
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vaniljglass
  • mörk choklad
  • chokladsås
  • chokladrån

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, kakao och vaniljpulver i en kastrull och värm. Smaka av med likör och socker. Vispa grädden fluffig.
  2. Häll upp i två stora värmetåliga glas. Skeda i en kula glass i varje glas och klicka på grädde. Riv över choklad och ringla över chokladsås. Stick ner ett chokladrån och servera genast.

Tips

Man kan även hälla i en skvätt starkt kaffe.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladkaka extra allt

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(3)

Black bean chocolate cake

(23)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 6 dl mjölk
  • 4 msk kakao
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 6 cl likör (t ex Cointreau, Kahlúa, konjak)
  • socker, efter smak
  • 1 dl grädde
  • 2 dl vaniljglass
  • mörk choklad
  • chokladsås
  • chokladrån

Varm choklad med likör och glass

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Denna chokladdröm värmer i vintern. Spetsad med likör och toppad med grädde.

Tillagningstid: 10 min
2 glas
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölk, kakao och vaniljpulver i en kastrull och värm. Smaka av med likör och socker. Vispa grädden fluffig.
  2. Häll upp i två stora värmetåliga glas. Skeda i en kula glass i varje glas och klicka på grädde. Riv över choklad och ringla över chokladsås. Stick ner ett chokladrån och servera genast.

Tips

Man kan även hälla i en skvätt starkt kaffe.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladkaka extra allt

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(3)

Black bean chocolate cake

(23)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(2)

Chokladswirlade maränger med bär och grädde

(4)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies