För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vårlöks- och svartrotssallad med knaprig bacon och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ungsstekta svartrötter i citron och vitt vin med rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 vårlökar
  • 350 g svartrötter (1 knippe= ca 350 g)
  • 0.5 citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 paket bacon i strimlor
  • 40 g vitt formbröd, utan kanter, i tärningar (1 skiva= ca 20 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skölj och ansa lökarna, skala svartrötterna och gnid genast in dem i citronsaften, annars mörknar de. Lägg svartrötterna i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt vårlöken och rosmarin och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills svartrötterna och vårlöken är mjuka. Stek bacon och brödkrutonger under tiden. Låt bacon och krutonger rinna av på ett hushållspapper i några minuter.
  3. Ta ut svartrötterna och vårlöken och lägg upp på ett fat. Strö över bacon, krutonger, parmesan, persilja, flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipizzor med bacon och dadlar

(2)

Taco i gemsallad

(0)

Vitlöksmarinerad oxfilé

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 10 vårlökar
  • 350 g svartrötter (1 knippe= ca 350 g)
  • 0.5 citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 paket bacon i strimlor
  • 40 g vitt formbröd, utan kanter, i tärningar (1 skiva= ca 20 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar (efter smak)

Vårlöks- och svartrotssallad med knaprig bacon och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ungsstekta svartrötter i citron och vitt vin med rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och ansa lökarna, skala svartrötterna och gnid genast in dem i citronsaften, annars mörknar de. Lägg svartrötterna i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt vårlöken och rosmarin och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills svartrötterna och vårlöken är mjuka. Stek bacon och brödkrutonger under tiden. Låt bacon och krutonger rinna av på ett hushållspapper i några minuter.
  3. Ta ut svartrötterna och vårlöken och lägg upp på ett fat. Strö över bacon, krutonger, parmesan, persilja, flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Minipizzor med bacon och dadlar

(2)

Taco i gemsallad

(0)

Vitlöksmarinerad oxfilé

(21)