Vårlöks- och svartrotssallad med knaprig bacon och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ungsstekta svartrötter i citron och vitt vin med rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 10 vårlökar
  • 350 g svartrötter (1 knippe= ca 350 g)
  • 0.5 citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 paket bacon i strimlor
  • 40 g vitt formbröd, utan kanter, i tärningar (1 skiva= ca 20 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Skölj och ansa lökarna, skala svartrötterna och gnid genast in dem i citronsaften, annars mörknar de. Lägg svartrötterna i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt vårlöken och rosmarin och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills svartrötterna och vårlöken är mjuka. Stek bacon och brödkrutonger under tiden. Låt bacon och krutonger rinna av på ett hushållspapper i några minuter.
  3. Ta ut svartrötterna och vårlöken och lägg upp på ett fat. Strö över bacon, krutonger, parmesan, persilja, flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksmarinerad oxfilé

(21)

Taco i gemsallad

(0)

Minipizzor med bacon och dadlar

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 10 vårlökar
  • 350 g svartrötter (1 knippe= ca 350 g)
  • 0.5 citron, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 1 paket bacon i strimlor
  • 40 g vitt formbröd, utan kanter, i tärningar (1 skiva= ca 20 g)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar (efter smak)

Vårlöks- och svartrotssallad med knaprig bacon och krutonger

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Ungsstekta svartrötter i citron och vitt vin med rosmarin.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och ansa lökarna, skala svartrötterna och gnid genast in dem i citronsaften, annars mörknar de. Lägg svartrötterna i en ugnsfast form. Häll över olivolja och vitt vin och stek i ugnen cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt vårlöken och rosmarin och stek i ytterligare cirka 15 minuter tills svartrötterna och vårlöken är mjuka. Stek bacon och brödkrutonger under tiden. Låt bacon och krutonger rinna av på ett hushållspapper i några minuter.
  3. Ta ut svartrötterna och vårlöken och lägg upp på ett fat. Strö över bacon, krutonger, parmesan, persilja, flingsalt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vitlöksmarinerad oxfilé

(21)

Taco i gemsallad

(0)

Minipizzor med bacon och dadlar

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies