Minipizzor med bacon och dadlar

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minipizzor med bacon och dadlar
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g pizzadeg
  • Topping
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk finhackad färsk rosmarin el 1 tsk torkad
  • 140 g bacon
  • 10 torkade dadlar

Minipizzor med bacon och dadlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Lökkrämen ger de sötsalta minipizzorna det där lilla extra.

Tillagningstid: 25 min
20 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Fräs löken mjuk utan att få färg i smör. Lägg löken i en bunke och tillsätt rosmarin och olja.
  2. Mixa till en slät kräm med en stavmixer. Strimla baconet grovt och stek någon minut i het stekpanna (krispet får de i ugnen sedan).
  3. Finhacka dadlarna. Stansa ut rundlar av pizzadegen (ca 5 cm diameter) och platta ev ut lite.
  4. Bred på lökkrämen på pizzorna och fördela dadlar och bacon ovanpå.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 6 min. Servera direkt från ugnen eller rumsvarma.

Tips

Knaprigt stekt halloumi är ett gott vegoalternativ till bacon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!