Vitlöksmarinerad oxfilé

Vitlöksmarinerad oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillaga köttet innan marinering i kylen. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatissallad och grönsallad.

Tillagningstid: 3 timmar 35 minuter
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg fryst oxfilé
  • Marinad:
  • 1 liter vatten
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl salt
  • Tillbehör:
  • 800 g färsk potatis, gärna som potatissallad
  • 800 g blandad sallad

Gör så här

  1. Lägg den frysta filén i en ugnsform och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer efter ca 1 timme. Stek köttet tills termometern visar 60º. Det tar totalt 2 - 2,5 timmar.
  2. Koka upp ingredienserna till den salta marinaden, koka ett par minuter och låt den svalna.
  3. Lägg det varma köttet runt i en bunke och häll över marinaden. Täck med en tallrik och ställ ev. på en tyngd så att hela köttet täcks med marinad.
  4. Låt stå i kylen 1 - 1,5 timme. Ta upp köttet och förvara det sedan utan marinad, det blir annars för salt.
  5. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatis och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Vitlöksmarinerad oxfilé
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.2 kg fryst oxfilé
  • Marinad:
  • 1 liter vatten
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 dl salt
  • Tillbehör:
  • 800 g färsk potatis, gärna som potatissallad
  • 800 g blandad sallad

Vitlöksmarinerad oxfilé

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillaga köttet innan marinering i kylen. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatissallad och grönsallad.

Tillagningstid: 3 timmar 35 minuter
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg den frysta filén i en ugnsform och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer efter ca 1 timme. Stek köttet tills termometern visar 60º. Det tar totalt 2 - 2,5 timmar.
  2. Koka upp ingredienserna till den salta marinaden, koka ett par minuter och låt den svalna.
  3. Lägg det varma köttet runt i en bunke och häll över marinaden. Täck med en tallrik och ställ ev. på en tyngd så att hela köttet täcks med marinad.
  4. Låt stå i kylen 1 - 1,5 timme. Ta upp köttet och förvara det sedan utan marinad, det blir annars för salt.
  5. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatis och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!