
Vitlöksmarinerad oxfilé
Betyg (1-5):
Tillaga köttet innan marinering i kylen. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatissallad och grönsallad.
Tillagningstid: 3 timmar 35 minuter
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1.2 kg fryst oxfilé
- Marinad:
- 1 liter vatten
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 1 dl salt
- Tillbehör:
- 800 g färsk potatis, gärna som potatissallad
- 800 g blandad sallad
Gör så här
- Lägg den frysta filén i en ugnsform och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer efter ca 1 timme. Stek köttet tills termometern visar 60º. Det tar totalt 2 - 2,5 timmar.
- Koka upp ingredienserna till den salta marinaden, koka ett par minuter och låt den svalna.
- Lägg det varma köttet runt i en bunke och häll över marinaden. Täck med en tallrik och ställ ev. på en tyngd så att hela köttet täcks med marinad.
- Låt stå i kylen 1 - 1,5 timme. Ta upp köttet och förvara det sedan utan marinad, det blir annars för salt.
- Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatis och sallad.
Vitlöksmarinerad oxfilé
Betyg (1-5):
Tillaga köttet innan marinering i kylen. Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatissallad och grönsallad.
Tillagningstid: 3 timmar 35 minuter
Ugnstemperatur:100º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg den frysta filén i en ugnsform och sätt in den i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer efter ca 1 timme. Stek köttet tills termometern visar 60º. Det tar totalt 2 - 2,5 timmar.
- Koka upp ingredienserna till den salta marinaden, koka ett par minuter och låt den svalna.
- Lägg det varma köttet runt i en bunke och häll över marinaden. Täck med en tallrik och ställ ev. på en tyngd så att hela köttet täcks med marinad.
- Låt stå i kylen 1 - 1,5 timme. Ta upp köttet och förvara det sedan utan marinad, det blir annars för salt.
- Servera köttet kallt, i tunna skivor, med potatis och sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!