Vaniljparfait med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Len parfait med vanilj och yoghurt blir en fin kontrast till de mynta- och limemarinerade jordgubbarna. En god glass utmärkt att servera i glas.

Tillagningstid: 3 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg, endast gulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 liter frysta osockrade jordgubbar
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2 msk finhackade myntablad

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt äggsmeten med grädden och yoghurten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur förna, blanda ner dem i parfaitkrämen.
  2. Pressa limesaften över jordgubbarna och tillsätt det rivna skalet och myntan. Låt bären dra in saften i ca 10 min. Häll parfaitkrämen i en rund skål eller form. Fördela jordgubbarna över och tryck ned den lätt.
  3. Täck och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar (eller häll i glassmaskin och kör i ca 40 minuter till en smidig glass).
  4. Ta ut och tina i rumsvärme i cirka 30 minuter före servering.

Tips

0,5 liter frysta jordgubbar motsvarar 250 g halvtinade. Lossa eventuellt glassen från formen genom att hastigt doppa formen i hett vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 ägg, endast gulor
  • 3 msk florsocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 liter frysta osockrade jordgubbar
  • 1 lime rivet skal och saft
  • 2 msk finhackade myntablad

Vaniljparfait med yoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Len parfait med vanilj och yoghurt blir en fin kontrast till de mynta- och limemarinerade jordgubbarna. En god glass utmärkt att servera i glas.

Tillagningstid: 3 timmar 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden. Blanda försiktigt äggsmeten med grädden och yoghurten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur förna, blanda ner dem i parfaitkrämen.
  2. Pressa limesaften över jordgubbarna och tillsätt det rivna skalet och myntan. Låt bären dra in saften i ca 10 min. Häll parfaitkrämen i en rund skål eller form. Fördela jordgubbarna över och tryck ned den lätt.
  3. Täck och ställ in i frysen i ca 3-4 timmar (eller häll i glassmaskin och kör i ca 40 minuter till en smidig glass).
  4. Ta ut och tina i rumsvärme i cirka 30 minuter före servering.

Tips

0,5 liter frysta jordgubbar motsvarar 250 g halvtinade. Lossa eventuellt glassen från formen genom att hastigt doppa formen i hett vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Tortillachips med dipp och frukt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Crème brûlée med saffran

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Snabba marängbakelser

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smoothie med mango

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(114)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)