Valnöts- och chokladfudge
  • Tid 30 min + tid att stelna

Valnöts- och chokladfudge

2.67 (3 betyg)

Vackert, gott och enkelt. En knaprig nöt i den lena fudgen gör dem oemotståndliga. Recept av: Lena Söderström och Foto: Eva Hildén

  • Tillagningstid 30 min + tid att stelna
  • Ingredienser 8

Ingredienser

16 bitar
  • 150 g mörk choklad
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 1 dl valnötskärnor, grovhackade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka chokladen. Klä en form med bakplåtspapper, ca 15 x 20 cm. Blanda strösocker, muscovadosocker, grädde, mjölk, sirap och smör i en non stickkastrull.

  2. 2

    Värm under omrörning tills sockret smält. Låt sedan koka till en temperatur på 117°, det tar en stund, ca 15 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen.

  3. 3

    Rör om under några minuter till en jämn smet och rör sedan ner nötterna. Häll smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det kan vara roligt att variera med pekannötter istället för valnötter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar