För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Våfflor, glutenfria

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Glutenfria spröda våfflor. Går även att utesluta mjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g margarin
  • 2 dl majsena (Maizena)
  • 1 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.25 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • våfflor

Gör så här

  1. Smält det fasta margarinet och låt det svalna. Blanda majsstärkelse, glutenfri fin mix, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Tillsätt vattnet och smält eller flytande margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite margarin. Sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 - 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Tips

Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin eller olja och byt ut mjölken mot havredryck. Laktoslåg: Byt ut möjlken mot låglaktos eller laktosfri mjölk. Receptet är utan gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2020-03-30

obs! om man byter till havredryck måste den vara certifierad glutenfritt för att väfflor är fortfarande glutenfria

Annita Larsson

2016-01-23

byt ut 0,5 dl av mjölmixen mot kokosmjöl. Ger fin smak.

Victoria

2015-09-04

Blir en gräsligt tjock smet/kompakta våfflor som fick spädas rejält med vatten och mjölk

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kalljästa briocher

(16)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(7)

Chokladbollar med dadlar

(43)

Örtbaguetter

(1)

Våfflor - recept på våffelsmet

(134)

Fullkornsvåfflor

(29)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 75 g margarin
  • 2 dl majsena (Maizena)
  • 1 dl glutenfri fin mjölmix
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.25 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • våfflor

Våfflor, glutenfria

Betyg (1-5):
2.62 (13 betyg)

Glutenfria spröda våfflor. Går även att utesluta mjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält det fasta margarinet och låt det svalna. Blanda majsstärkelse, glutenfri fin mix, bakpulver och mjölken till en jämn smet. Tillsätt vattnet och smält eller flytande margarin.
  2. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl första gången med lite margarin. Sedan behöver den knappast smörjas. Lägg på 3/4 - 1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gulbruna. Lägg dem var för sig på ett galler.

Tips

Utan mjölk: Använd mjölkfritt margarin eller olja och byt ut mjölken mot havredryck. Laktoslåg: Byt ut möjlken mot låglaktos eller laktosfri mjölk. Receptet är utan gluten och ägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Teresa

2020-03-30

obs! om man byter till havredryck måste den vara certifierad glutenfritt för att väfflor är fortfarande glutenfria

Annita Larsson

2016-01-23

byt ut 0,5 dl av mjölmixen mot kokosmjöl. Ger fin smak.

Victoria

2015-09-04

Blir en gräsligt tjock smet/kompakta våfflor som fick spädas rejält med vatten och mjölk

Liknande recept

Snabb cheesecake med rårörda hallon

(48)

Kalljästa briocher

(16)

Scones med blåbärs- och kardemummamarmelad

(7)

Chokladbollar med dadlar

(43)

Örtbaguetter

(1)

Våfflor - recept på våffelsmet

(134)

Fullkornsvåfflor

(29)

Barnens hemgjorda energi-bar

(4)