Våfflor för stora och små

Betyg (1-5):
3.59 (29 betyg)

Frasiga våfflor är lika goda med löjrom och rödlök som med sylt och grädde.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom, eller
  • vispad grädde
  • sylt

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  3. Lägg våfflorna på galler.
  4. Servera genast med något av serveringsförslagen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 100 g smält smör + till pensling
  • våfflor
  • Till servering:
  • crème fraiche
  • finhackad rödlök
  • löjrom, eller
  • vispad grädde
  • sylt

Våfflor för stora och små

Betyg (1-5):
3.59 (29 betyg)

Frasiga våfflor är lika goda med löjrom och rödlök som med sylt och grädde.

Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
  2. Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
  3. Lägg våfflorna på galler.
  4. Servera genast med något av serveringsförslagen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra - Coop

(23)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies