
Våfflor för stora och små
Betyg (1-5):
Frasiga våfflor är lika goda med löjrom och rödlök som med sylt och grädde.
Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (12)
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl gräddfil
- 2 dl mjölk
- 100 g smält smör + till pensling
- våfflor
- 1 krm salt
- Till servering:
- crème fraiche
- finhackad rödlök
- löjrom, eller
- vispad grädde
- sylt
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
- Lägg våfflorna på galler.
- Servera genast med något av serveringsförslagen.
Liknande recept
Våfflor för stora och små
Betyg (1-5):
Frasiga våfflor är lika goda med löjrom och rödlök som med sylt och grädde.
Tillagningstid: 40 minuter
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vätska under omrörning och rör till en jämn våffelsmet. Blanda i smöret.
- Hetta upp ett våffeljärn och pensla laggen med smält smör. Häll på cirka 0,5 deciliter smet per våffla och grädda dem gyllenbruna.
- Lägg våfflorna på galler.
- Servera genast med något av serveringsförslagen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!